joi, 18 decembrie 2008

da-le Doamne minte si inima cea buna

mai e putin pana pe 22.12.2008 (la 19 ani de la revolutie) si se pare ca s-a cristalizat noul guvern al tarii. cu totii speram sa se inceapa cu cele mai simple masuri care sa inceapa sa schimbe atat atitudinea fata de electorat a conducatorilor cat si a electoratului asupra propriei contributii la cum i-si doresc sa traiasca in Romania si abia mai apoi asupra celor pe care i-au ales sa conduca. este important sa nu uitam ca nu conducatorii trebuie sa ne dea ceva din partea lor sau a tarii ci oamenii sunt cei care fac si dau tarii...si tot ei sunt in masura (si au dreptul) sa critice in situatia in care conducatorii nu folosesc onest si competent resursele incredintate. cu siguranta ca mult mai multa transparenta in ceea ce priveste programul de guvernare (pe ministere si/sau domenii) ar fi util oamenilor pentru a intelege modul in care se va actiona pentru depasirea pragului (parca psihologic) de la Romania la Europa pe care ne-o dorim. avem competenta, harnicie- trebuie sa le punem in valoare pentru noi, in tara noastra macar asa cum stim s-o facem pentru straini in tarile lor !

7 comentarii:

  1. Buna seara domnule Cioanca,

    Va multumesc pentru mesajul pe care mi l-ati trimis de ziua mea si va urez la randul meu tot ce-i mai bun !
    Mi-ar face o deosebita placere sa ne intalnim intr-o zi la o cafea.

    Cu stima,
    Nicolae Lupascu

    RăspundețiȘtergere
  2. intrucat 19.12.2008 a fost ultima zi de lucru pentru firma in acest an, accept cu placere invitatia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimate domnule Cioanca,
    ( Multumesc pentru observatiile ce vizeaza registrul ortografic. Vertijul ...existential se reflecta, indiscutabil, si in rigoarea ortografica. "..." e o pauza paraverbala prea ...mare pentru discursul celor care isi refuza ...pauzele/sincopele.
    " i-si doresc sa traiasca". Sa-l punem pe "isi" pe seama vertijului comunicational. :))) )

    Va multumesc pentru ...aprecierile referitoare la...eleganta exprimarii.

    (In momentele de respiro-daca exista, intre doua ...referate din programul de doctorat, intre doua proiecte, intre doua ...paliere existentiale( aici si in spatiul fictiunii), apasati pe tasta pentru a ajunge la http://www.humanitas.ro/humanitas/clar-de-femeie-0
    Din cate stiu...nu s-a ecranizat inca. "Parfum de femeie" e o capodopera( cartea/filmul). Cartea lui Gary e de exceptie, de asemenea.
    Succese depline in Noul An! Si ...goluri in tumultul existential pentru a le compensa cu ...plinurile de semnificatie ale (re)lecturilor cinematografice si nu numai!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu consider ca excursia aia poate fi facuta oricum ! da,da........ !!!!!!!! iar eleganta exprimarii este de notat pentru blogul saptamanii, cu conditia sa se recunoasca autenticitatea........!!!!!!!! si adevarul celor scrise; recomand comentarii colaterale pentru lamurire.........

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna dimineata!
    Ultima, din pacate, dintr-o...prelungita vacanta (de pe 19 decembrie, s-au adunat cateva ...saptamani pentru interogatii/reflectii/proiecte.)
    Prea...multe pauze in discurs, nu credeti?
    Nu mai numar ...punctele:)))???!!!
    Deriva din dorinta de opri gandul?
    Cauzele, evident, necesita glosari"colaterale".
    Clarificari pentru argumentarea AUTENTICITATII?
    Rabatul la calitate imi repugna.
    Intre ...doua referate, doua IC Iasi-Bucuresti(saptamanal), proiecte, rapoarte, intre doua lecturi( una de placere, alta din obligatie profesionala:(((), si in(tre)alte paliere existentiale, ...opresc gandul, il ...slefuiesc(!!!Arghezi e de vina si toti ceilalti in mustul carora m-am crescut)si, dupa necesare pauze(a se converti in puncte de suspensie),ii girez dreptul de a FI , pe pagina reala/virtuala. AUTENTIC.

    Cat priveste ...!!!"adevarul" celor scrise,vertijul informational poate pleda pentru el.
    Eu pledez...vinovata pentru imposibilitatea concretizarii unui proiect "de suflet": un film documentar la Parlamentul European. Nu a fost sa fie. Atunci. Biologia individuala ne mai joaca feste, uneori, nu doar ...prietenii. Ea stie de...ce. Si noi, care consideram ca putem merge pe pilot automat a la long.

    Multumesc petru...incurajari. Bruxelles-ul e aproape/departe.
    ORICUM, DA,
    Oricand, nu.
    La buna reauzire!
    SUCCES...LA PINI!

    RăspundețiȘtergere