marți, 5 mai 2009

Niste nemernici

Pana ieri catalogam ingrijorarea mea ca fiind uneori deplasata; aseara am ajuns la concluzia ca previziunile mele sumbre de la sfarsitul anului 2007, cu speranta presupuse pe seama evenimentelor electorale din primavara anului 2008, confirmate de un an, au inceput sa fie intelese (in sfarsit) ca putand sa conduca la o ulterioara ridicare din umeri de catre casiera multor institutii bugetare in zilele de salariu.
Maine voi da curs unei generoase (si sper neotravite) invitatii de a negocia un contract de constructii in strainatate. Nu credeam ca voi fi nevoit sa mai plec din tara pentru executie de lucrari in conditiile in care oricine observa cat de mult ar fi de lucru in Romania. Oare cineva se va gandi sa ceara scuze (macar) tuturor romanilor care au fost nevoiti sa-si sacrifice ani din viata, lucrand departe de familii, ridicand gradul de civilizatie al altora, expunandu-se unor conditii foarte dure de clima si/sau situatii conflictuale pentru a compensa nesimtita lacomie si incompetenta a celor care ar fi facut mai bine sa dispara din tara cu milioanele lor cu tot ! Din pacate doar o asumare de raspundere (cumva colectiva) goala de esenta- cata vreme nu a fost urmata de ceva concret, fie si marinaresc, macar in limbaj; neurmata de o reactie ultrarapida inspre normalitate... oare chiar sunt orbi cu totii ???... oare nu au prieteni si/sau rude care sa le sugereze cum e bine ???... oare chir nu au nici orgoliu, nici mandrie, nici frica ?- macar de Dumnezeu ?
De ce este dorita o inalta functie publica de catre o persoana realizata pe plan financiar in afara de dorinta de a face bine prin modul de a conduce ?! S-ar putea sa fi fost mai benefic poporului roman ca acesti cetateni sa-si plimbe limuzinile, iahturile si amantele in alte tari in loc sa toace fara noima bani publici fara nici un fel de rezultat...chiar daca foarte multi romani muncesc in draci acolo pentru a-si ajuta familiile si implicit intreaga tara (inclusiv pe acesti nemernici carora, din pacate, nu ma pot adresa pe alta cale si nici cu mai putina vehementa).

2 comentarii: