luni, 17 noiembrie 2008

in tribune totul a fost alb-albastru

cu toate ca problemele de la club au fost prezentate ca o avancronica la un eventual esec, umplerea stadionului ( probabil fara eroarea de a se anunta initial ora 20.00, lumea s-ar fi adunat inca din prima repriza ) si mai ales comportamentul spectatorilor, impreuna cu incurajarile si corectiile inimosului Popa, au facut un spectacol din ceea ce ar trebui sa reprezinte fiecare etapa jucata la Iasi ( si nu neaparat ).
nu a fost un joc intre echipe codase ci un spectacol oferit de fotbalisti care trebuie sa inteleaga cat de mult ar putea fi respectati de ieseni si cat ar avea de castigat facand ceea ce le place cel mai mult : sa joace fotbal... probabil ca daca dl. Popa ar gasi timp sa le povesteasca ceea ce a fost subiect de aproape o ora cand l-am intalnit prima ( si ultima ) data... despre mandria de a reprezenta un asemenea oras; mai multa modestie, daruire si profesionalism, mandria de a spala rufele in familie si de a exclude din grup pe cei care nu merita apartenenta la POLI...
nu in ultimul rand, exemplul unei pete de culoare optimista si compacta intr-o seara in care marea majoritate a spectatorilor s-au comportat foarte aproape de ceea ce ar face cinste oricarui oras ( comparativ cu cele intamplate la Bucuresti intr-un derby cu staif...) pentru ca nu fanatismul orb si necivilizat inseamna dragostea fata de alb-albastru ! felicitari tuturor celor prezenti pe stadion si o invitatie pentru cei care au renuntat temporar la stadion dar carora le bate inima la fel in fata televizorului... hai la meci ! ... cu gandul la marile meciuri din trecut si cu speranta ca prin sport si cu un comportament civilizat al spectatorilor Iasul nu are decat de castigat ! hai POLI !

Un comentariu: