luni, 12 mai 2008

Istoria unei candidaturi - Cristi CIOANCA

Am depus dosarul de candidat. Independent. La Consiliul Local Iasi. Mi-e greu sa spun de ce. Nu mi-e greu sa formulez ci mi-e greu sa divulg... Deocamdata...
Dar cine ma cunoaste stie ca gindesc pe termen lung/foarte lung, chiar daca sunt adeptul metodei pasilor marunti.

Istoric vorbind, la o petrecere, acasa la mine, pe cind discutam despre proiectul “La Pini”, am spus prietenilor prezenti ca voi candida. Prietenii au zimbit. Si eu am zimbit. Ei stiau ca nu trebuie sa rida atunci cind eu zimbesc intr-un anume fel. Am ris, impreuna. Am discutat despre cum se face sa ajungi candidat. Ne/am despartit tirziu in noapte si un pic obositi.
A doua zi, au inceput sa sune telefoanele. Prietenii care zimbeau cu o seara inainte ma intrebau acum daca sunt gata listele pentru colectarea semnaturilor de sustinere. Mai erau doar 72 de ore pina la inchiderea BEM.

Am realizat cita responsabilitate poarta in ele angajamentele fata de prieteni...fata de toata lumea. Cind voi deveni consilier local, as vrea ca in prima seara, dupa confirmare, sa beau o bere cu toti alegatorii mei. Sa ridem, sa glumim, sa vorbim. Si mai ales sa aflu exact ce asteapta fiecare de la mine, cu ce pot ajuta. Invat din mers. Toata viata asta am facut. Acum am o noua lectie si o strabat cu pasi marunti dar fermi: lectia despre administratia locala, capitolul “Cum sa fii un consilier local foarte bun inca din primul mandat”.

18 comentarii:

  1. stimate domn Cioanca

    ma bucur de orice aud ca este INDEPENDENT. deci ma bucur ca existati. ma intreb, insa, cit de independent sunteti PE BUNE???
    cu cine veti vota dupa alegeri, daca iesiti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuiesc incurajati independentii politic, oamenii tineri de afaceri, competenti si cei care pot vedea mai mult! merita votul meu si sunt sigura ca nu voi regreta ... deci mergeti la vot dragi prieteni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca te-ai hotarat sa candidezi. Si m-ai stiu ca atunci cand incepi un lucru il duci la bun final si cu succes. Deci multa bafta si ai votul meu!!! Succes deasemeni si cu proiectul " La pini"! Mi-as dori sa stau acolo..E foarte indraznet si unic.

    RăspundețiȘtergere
  5. in mod normal toti consilierii locali ar trebui sa fie independenti dar n-ar mai putea fura partidele de la putere asa de usor. ma intreb cat poate rezista un independent pana sa fie corupt?! vreo 10 independenti in consiliu ar fi o treaba. unde-s multi putoarea creste. bafta !

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc pt incurajari... asta-i tot ce puteti ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti minim 2 voturi .Proiectul La Pini este unic .Mi-ar place sa am ocazia sa vad cum decurg lucrarile.Succes maxim.

    RăspundețiȘtergere
  8. La munca nu la intins mana !

    RăspundețiȘtergere
  9. ...si mie imi vine sa zambesc...unii pot mai mult,unii pot mai putin,
    ...tu cu siguranta poti mai multe...
    mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
  10. iti dai seama cat vei avea de munca??? dar stiu ca nu asta ye sperie pe tine. Deabia astept sa vad cum vei rezolva ce ti-ai propu...

    RăspundețiȘtergere
  11. Referitor la comentarii:
    mult..., multe..., cantitatea conteaza uneori dar calitatea e mai importanta !
    de munca sa fie la modul operativ, profesionist si serios; pregatire, argumente, studiu din toate punctele de vedere, prudenta dar si curaj in limitele legalitatii... dupa ce veti citi cele notate pe fluturasi veti intelege interactivitatea solicitata;
    a distribui prin plasare impersonala in cutii de posta si/ sau pe garduri nu ma descrie ca persoana si nu ar arata respectul cu care ofer pana si petecul de hartie pe care l-am platit; aratand respect si grija fata de banii mei comunic un mod de a privi banul public.
    ... si nu sunt zgarcit ci dimpotriva- generos dar calculat fara a fi impiedecat in gandire sau actiune...
    toate la timpul lor, nimic nu-i intamplator sau negandit... cred in reusita dar si in Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  12. "mult...,multe..."

    si cantitatea si calitatea depind in ce situatie te afli,din ce unghi privesti si cum privesti; pentru unii oameni orice fleac e important

    respectul fata de oameni...se simte, nu trebuie oferit in mod intentionat,se simte dupa...

    da, nimic nu e intamplator...dar negandit poate fi...UNEORI

    mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
  13. ...negandit sau pe negandite ?!
    ...mult noroc !... sau UNEORI mult noroc ?
    oricum, nimic nu este intamplator si cu mult noroc, UNEORI pe negandite ( sau aparent pe negandite- de aceea am folosit... deocamdata- ), niciodata pe nepregatite... !!!
    veniti la vot pe 01.06.2008, nu uitati cum e politica dar imaginati-va ca ar putea fi populata si cu oameni care sa va onoreze asteptarile si pe care sa va faca placere sa-i sustineti si votati cu incredere.
    Cioanca reprezinta una din optiuni ! pozitia 24 ( ultimul pe lista de candidati la consiliul local Iasi ); cu o singura stampila pe acel buletin de vot puteti declansa o monitorizare pe 4 ani... e usor de urmarit activitatea unui om.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce iti trebuie sau cat iti trebuie sa te decizi pentru a candida? Motivare, ambitie, provocare, bani,timp, suflet, emotie,cuaj, orgolii...??cat la % din toate acestea ? sau poate toate la un loc? Si un curaj extrem cand esti singur, nesustinut de nimeni intro mare politica, intro competitie pentru care startul nu este pentru toti la fel. Sau cine stie nimic nu e intamplator si avem noroc, norocul incepatorului...pentru noi toti!

    RăspundețiȘtergere
  15. "pe negandite " presupune spontaneitate , deci exclus la un om politic, poate dauna

    "mult noroc" pur si simplu,unii merita o sansa, chiar daca nu cred in oamenii politici

    RăspundețiȘtergere
  16. fara nici un trecut in politica, fara poate prea mare experienta in ceea ce le lipsteste iesenilor, v-ati aruncat intr-o lupta a partidelor. Care e motivul? V-ati plictisit de constructii, a-ti atins apogeul, sau vreti sa demonstrati ca veti reusi si in consiliul local asa cum ati reusit in afaceri?
    ce ati face dumneavoastra pt iasi in
    afara de ceea ce fac toti?

    RăspundețiȘtergere
  17. cum sa ma plictisesc de una dintre cele mai frumoase, onorabile si spectaculoase profesii din lume / exista oameni care au optat gresit la alegerea facultatii dar aceia, chiar daca sunt inteligenti, reusesc greu sa faca performanta pentru ca, intre timp, tanjesc dupa o activitate care si s-ar fi potrivit mai bine...
    apogeul pesronal in activitatea de constructii il vad in anul 2010 cand voi fi finalizat programul pe 10 ani, fara ca asta sa insemne ca firma nu va continua activitatea; oameni tineri pe care sunt in curs sa-i formez si sa le transmit cat mai mult din experienta de peste 20 ani vor prelua intr-un proces ( inceput deja )de 2,5 ani ceea ce m-am priceput sa construiesc; un management eficient pentru o firma de succes, respectul pentru un contractor de incredere.
    am recunoscut faptul ca si eu am tanjit dupa activitate politica intre 2004 si 2008 dar ceea ce mi se potriveste este administratia si nu politica in generala sa acceptiune.
    reusita unui consilier local nu este ceva palpabil in ceea ce-l priveste pe acela ( ca persoana ), ci perceptia electoratului referitor la 4 ani de viata; sigur ca starea de spirit este diferita dupa o reusita dar si raspunderea fata de hotararile luate si care privesc si trebuie sa reflecte dorinta electoratului si/ sau viziunea unui grup de consilieri despre ceea ce este bine.
    sunt IESEAN ! nascut in IASI ! convins ca pot determina prin caracter, pregatire si insufletire in ceea ce fac iesirea din letargia care stopeaza exprimarea mandriei de a fi IESEAN ! de catre prea multi ieseni maturi si in detrimentul celor ce inca nu-si pot exprima optiunile.
    prefer sa va las posibilitatea de a dezvolta reprosul pe care-l simt in exprimarea ... ce fac toti... pentru ca puterea exemplului este ceea ce cred ca trebuie avuta in vedere;

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt convins ca veti realiza ceea ce v-ati propus, ca veti reusi sa schimbati multe lucruri in bine. Mult succes si toate cele bune! Aveti votul familiei mele. Marcel Ungureanu

    RăspundețiȘtergere