sâmbătă, 31 mai 2008

Raspuns supozitiilor tip Postu

Pe blogul numit "Ziarul lui Lucian Postu" am citit despre mine lucruri atit de neadevarate incit simt nevoia unor precizari/clarificari/intrebari catre autorul materialului:

Daca tot zici ca le stii pe toate, cum se face ca nu stii macar urmatoarele :
1. In 12 ani de activitate, CRIS-CRISCO nu a executat nici un contract direct cu statul, cu exceptia unei urgente de valoare extrem de mica; a executat insa, ca subantreprenor al marilor firme iesene, lucrari cu care se mandreste; ar fi fost usor de vizitat www.cris-crisco.ro (gasesti lucrarile in executie si cele finalizate) sau de cerut referinte de la firmele din Iasi (clienti, furnizori sau concurenta) de la care sunt convins ca ai fi obtinut descrieri de genul : seriozitate, profesionalism, viteza de executie, lucru bine si la timp facut, competenta si deschidere etc.; iar daca ar fi fost si ceva referiri diferite (accidentale - te invit sa cauti !), in nici un caz nu ai fi obtinut descrieri mizerabile ca cele pe care le sugerezi sau descrii... fiecare cu felul sau de a fi;

2. Ca persoana stiu sa multumesc Domnului (in fiecare clipa) pentru ca m-a dus pe un drum greu al vietii (cu toate ca ar fi fost si variante mult mai usoare) dar mi-a dat puterea de a planifica si reusi cele planificate; de aceea, atunci cand mi se pare ca pot ajuta sau mi se cere sa ajut - o fac fara sa cer si fara sa accept fie si traditionala recompensa in publicitate; singurul lucru care ma face sa nu fiu de acord cu sprijinul solicitat este insistenta nejustificata sau suspiciunea ca, uneori, ar putea insemna atragerea in lucruri cel putin dubioase;

3. Nu inteleg ce ti se pare rusinos a fi fost membru PD 12 ani ! ...sau faptul ca am plecat in 2004 !? Nu la ciolan ! Oamenii cu care am lucrat sau cu care am fost coleg la PD sau pe care ii cunosc din PSD sau PNL nu puteau fi pusi in situatii delicate si de aceea notiunile de RESPECT si INCREDERE sunt la mare cinste atat in ceea ce ma priveste cat si in ceea ce priveste activitatea firmei; iar asta le descrie si lor diferenta pe care o fac intre activitatea de partid si evolutia profesionala ; probabil ca este greu sa intelegi ce inseamna stabilitate si durabilitate, ceva pornit dintr- un vis dar planificat riguros si dus la o inaltime convenabila : una dintre cele mai eficiente si serioase firme de constructii din Iasi !... e mai usor si fara riscuri sa sugerezi …; referitor la logica pe care te bazezi : unde as fi putut gasi ciolanul acelor presupuse lucrari pe sume frumusele ? Poti mentiona UNA SINGURA ? daca nu reusesti, nu- ti acuza fostii colegi (daca inca mai esti coleg cu altii e mai grav…) de neprofesionalism si/ sau incorectitudine !
Nu vei gasi pentru ca nu exista (crezi ca as fi indraznit sa candidaz daca ceea ce sugerezi ar fi fost real ?) decat relatii normale, cu oameni normali, indiferent de partidul din care fac parte, indiferent de pozitia pe care se afla la un moment dat; jurnalistii nu au cautat - iar daca au facut- o nu au gasit- motiv de varsat laturi si nu pentru ca trebuia sa apara POSTU si sa le sugereze o pista pe care daca nu vor fi fi reusit sa ajunga la concluzii similare ar fi insemnat ca... mai bine spune singur cine-i cel mai tare ...

4. Un proiect imobiliar se desfasoara avad ca baza : increderea fata de banci, un plan de afaceri, un proiect ( pe care te invite sa-l comentezi ), imaginatie si multa… foarte multa munca !

5. Ai fi putut sa observi ca eu nu deplang mizeria orasului ci mai ales starea de spirit a multor cetateni care prefera sa se vaicareasca in loc sa se exprime constructiv si sa participe fie si prin a nu arunca pe jos un chistoc… laturile in eter nu se pun !
Oricum, multumesc pentru faptul ca ai remarcat (si alocat spatiu corespunzator -9 linii grup 4 – 9 linii pt mine) faptul ca Cioanca (apropos : de ce tov ??!) este candidat independent la Consiliul Local al municipiului Iasi fata de ceilalti 4 candidati (din politete ar fi trebuit mentionat numele fiecaruia) care s-au aliat intr-o asociatie; promit ca in situatia in care nu voi fi ales sa nu mai candidez si sa- ti las tie placerea la urmatoarele alegeri ! Dar daca reusesc ?!

Chiar daca ai vrut sa-mi faci publicitate NU TE STIMEZ. pentru ca puteai sa fii dur, critic, acid, etc. – cu conditia sa nu afirmi sau sa sugerezi lucruri atat de mincinoase-; mai ales in situatia in care verificarea era atat de simpla !

3 comentarii:

  1. v-a convins ca merita votul dvs.? Sa mergem maine la vot cu increderea in oamenii pe care ii credem aproape de noi si de ceea ce ne dorim cu totii cel putin pe urmatorii 4 ani!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. domnu Cioanca, e o vorba romaneasca tare veche pe care nu ati respectat-o. cica cine se pune cu postu e mai post pa el.

    RăspundețiȘtergere
  3. recunosc ca nu am stiut aceasta vorba veche; initial am vrut sa ignor ; exista tipuri de rautati care continua sa ne ocupe timp si spatiu tocmai datorita nepasarii sau cunoasterii acestei vorbe...
    lucian postu nu e deloc post ;si nici nu scrie post intotdeauna; el este doar de o rautate feroce atunci cand are impresia ca ... dar discretia si bunul simt care ma caracterizeaza sunt mai importante;sincer i- mi pare rau ca n-am stiut vorba... si ca am dezamagit un intelept care a stiut- o , dar sigur este faptul ca nu va gasi la mine genul de slabiciune care sa-i alimenteze dorinta de a aruca cu laturi pe propria fereastra cu termopane dar fara glafuri...

    RăspundețiȘtergere