marți, 27 mai 2008

Vor reusi independentii sa intre in consiliul local ?

Intr-o discutie cu un candidat independent (din grupul "10 pentru Iasi") am remarcat faptul ca imi este greu sa inteleg motivul pentru care s-au organizat intr-o asociatie al carei scop nu a fost propulsarea celui mai bun ci intrarea in cursa pentru C.L. a tuturor celor 4 ramasi in asociatie.
Ideea de candidatura independenta poate fi compromisa (in ceea ce-i priveste pe cei 4) pentru ca, in afara de faptul ca nici unul - ca si mine de altfel – nu este o personalitate cunoscuta in Iasi, publicul va intelege mai greu de ce UN INDEPENDENT trebuie sa se asocieze cu altii; DE CE ? Astfel pare legitima intrebarea adresata mie imediat dupa aparitia blogg-ului : cine o fi in spatele candidaturii mele?
Explic astfel motivul pentru care am refuzat asocierea propusa imediat dupa depunerea dosarului pentru candidatura mea INDEPENDENTA. Singura mea dependentza este de prezenta la vot si modul in care iesenii vor acorda posibilitatea unui independent (e greu de crezut ca vor fi mai multi) de a face un pas catre demonstratia ca votul uninominal (pentru care exista acordul favorabil al publicului) da posibilitatea de a monitoriza alesul pe toata perioada mandatului; fata de listele impersonale propuse de partide, INDEPENDENTUL da socoteala celor ce l-au votat si se straduieste sa fie corect si mai ales eficient in activitate.
Ar fi pacat sa nu fie ales un INDEPENDENT doar datorita strategiei asociatiei 10 pentru Iasi. Logica mea arata ca se vor imparti voturi intre candidatii independenti; daca asociatia ar fi desemnat o persoana aceasta posibilitate ar fi fost evitata iar eforturile membrilor ar fi fost mai concentrate; sper ca nu se va risipi efortul pe care sustinatorii mei l- au facut in perioada campaniei si mai ales ca nu se va alege praful de notiunea de CANDIDATURA INDEPENDENTA !

6 comentarii:

  1. Mult succes la alegerile de duminica!
    Jasmina si Carmen Macovei-Ababei

    RăspundețiȘtergere
  2. noi avem incredere in tine si stim ca vei face treaba buna

    RăspundețiȘtergere
  3. si noi avem incredere in el. votati-l!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. "Abilitatea politica consta din a putea sa prevezi ce are sa se intample maine, saptamana viitoare, luna viitoare si anul viitor,iar apoi sa poti explica de ce nimic din toate astea nu s-au intamplat"

    Winston Churchill

    ...si mult noroc

    RăspundețiȘtergere
  5. analiza studiului sociologic arata ca DA ! intrebarea este daca voturile celor care afirma ca vor vota un INDEPENDENT in componenta consiliului local municipal IASI nu se vor imparti intre cei care au ales acest mod de a candida !?

    RăspundețiȘtergere
  6. Greu de crezut ca va intra un independent in CL. In orice caz, mult succes.

    RăspundețiȘtergere